Opdateret 22-04-2017:
Byvandring og Årsskrift.

Udgivelser

Nedenfor beskrives et udvalg af foreningens udgivelser: bøger, årsskrifter, kalendre og genoptrykte postkort.

Nørrebro-kalender

Foreningen har fra 2011 til 2017 udgivet en Nørrebrokalender hver med 12 specielt udvalgte fotografier fra det lokalhistoriske Nørrebro.

Kalenderen er i A3-format med én måned per side og indeholder mærkedage, ugenumre og månefaser samt beskrivelser af billedernes motiver.

Kalenderen er udsolgt.

2017-kalenderen
De 12 måneders billeder.

2017-kalenderen

Kalenderens forside.


2017-kalenderen

Marts måned.


De tidligere års Nørrebrokalendre:

NØRREBROHISTORIER - Fra fedtemadder til fædregruppen

Jubilæumsbogen er en mosaik af lokalhistoriske tekster og billeder. Nogle er førstehåndsfortællinger om barndommen og opvæksten, om det politiske liv, sport og kultur, det daglige arbejde med børn, unge, ældre eller syge. Andre er historier om dengang lus, lopper og rotter var hverdag, om dengang Nørrebros møller malede mel til hovedstadens indbyggere, og om det lokale forretningslivs op- og nedture.

Bogen udkom den 14/11-2008.

Nørrebrohistorier

Bogens forside.

NØRREBRO—træk af en bydels historie

"NØRREBRO—træk af en bydels historie" er den første bog, der under ét behandler Nørrebros historie. I glimt tegnes omridsene af et kvarter i stadig udvikling fra midt i 1800-tallet frem til tærsklen af det 21. århundrede.

Bogen kommer rundt om mange sider af livet på Nørrebro - den offentlige og private forsorg, biografer, teatre, kirker, skoler og erhvervsliv, herunder handelen. Jernbaner, sporvogne og busser har krydset bydelen og sat deres præg. Erindringer fra gamle og nye nørrebroere bringer os tæt på hverdagen, arbejdslivet og familielivet.

Bogen, der er forfattet af Søren Federspiel, Karsten Skytte Jensen og Jørgen Wenzel, er på 175 sider, indbundet og rigt illustreret.

Bogen er p.t. udsolgt fra forlaget, og vi henviser til biblioteker og antikvariater.

Søren Federspiel, Karsten Skytte Jensen og Jørgen Wenzel. Nørrebro–træk af en bydels historie. Knuths Forlag, København, 1997. ISBN 87-985536-7-4.

Nørrebrobogen

Bogens forside.

Postkort

Foreningen har genoptrykt i alt 40 forskellige Nørrebro-postkort fra perioden ca. 1900-1910.

Kortene sælges for 50,- kr. for 10 stk. og de kan fås ved vores arrangementer, ved henvendelse til foreningen eller på Biblioteket Blågården.

Årsskriftet

Foreningens årsskrift indholder en række småartikler og meddelelser til medlemmerne.

Emnerne kan f.eks. være bygningshistorie og kvarterskildringer, personskildringer samt erindringer skrevet af nuværende og tidligere nørrebroere.

Årsskriftet redigeres af foreningens bestyrelse og udsendes til medlemmerne medio februar.

Læs mere om Årsskriftet.

Foto fra arkivet

Nørrebrogade, set fra Dr. Louises Bro

Nørrebrogade, set fra Dr. Louises Bro. (Se flere billeder fra Nørrebro).

Vidste du at ...

Nørrebrogade blev brolagt allerede omkring 1760?

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv støtter du foreningens arbejde for at udbrede kendskabet til og styrke interessen for Nørrebros historie og lokale identitet. Du modtager ved indmeldelse det nyeste årsskrift, som hver år i februar udsendes til foreningens medlemmer. Som medlem har du også mulighed for at deltage i foreningens arrangementer.

Nyhedsbrev

Abonnér på foreningens nyhedsbrev og bliv orienteret om byvandringer, foredrag og udgivelser: