Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Nyhedsbrev | 10. april 2014

Problemer med at se nyhedsbrevet? Det kan også læses på hjemmesiden

Kære medlemmer og lokalhistorisk interesserede,

Vi annoncerer hermed udgivelsen af Årsskrift 2013, nyt hjemmeside-layout samt to arrangementer.
(OBS! arrangementerne er næsten allerede overtegnede idet de blev annonceret til medlemmerne i forbindelse med udsendelse af Årsskrift 2013).

Med venlig hilsen
Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv.


Årsskrift 2014

Årsskrift 2013 er udkommet og er udsendt til foreningens medlemmer. I årsskriftet kan blandet andet læses følgende artikler:

Fabrikken i Thorsgade 59
Af Tonny Svanekiær
I Thorsgade 59 står en ikke særlig flatterende grå betonbygning, men den har en interessant historie. Der har nemlig fra 1940 og frem til 1973 været en driftig fabrik, MEC—Mekanisk Elektrisk Company, der fremstillede elektronik og mekanisk-elektriske produkter.

Slangerupbanen's remise og Backerton's maskinsnedkeri
Af Freddy Hjortespring Christensen
En erindringshistorie fra perioden 1940-1970 fra det gamle baneterræn mellem Slangerupbanens station og Tagensvej og om de aktiviteter, der dengang foregik der.

"Døgnbageren" på Balders Plads
Af Freddy Hjortespring Christensen
På Balders Plads lå der engang en bagerforretning med en dygtig og især meget flittig bager, som havde anderledes åbningstider end andre bagere, faktisk havde hans forretning åbent døgnet rundt og der var gang i ovnene samtlige 24 timer, men en dag var han pludselig borte.

Frisøren i Korsgade
Af Hans Erik Hansen
Der er efterhånden langt mellem frisører, hvor kunderne kan blive permanentet og få sat håret som for 50 år siden, men det kan stadig lade sig gøre i ILA-Salonen i Korsgade på Indre Nørrebro, hvor salonens indehaver Esther Gotfredsen den 1. maj 2013 kunne fejre 50 års jubilæum.

"Mange bække smaa"—Historien om Marthahjemmet
Af stud. mag. i historie, Merethe Ida Sørensen
Marthahjemmets historie tegner et portræt af den fattighjælp, som fandtes før vores moderne samfunds velfærdsstat.

Nørrebros industrielle kulturarv
Af stud. mag. i historie, Anja Meier Sandreid
På Nørrebro har der tidligere ligget en del industri. Mange fabrikker og produktionsvirksomheder er i dag forsvundet fra bydelen, og en stor del af industribygningerne er revet ned. I de sidste par årtier har synet på bygninger til industrielt brug ændret sig. Flere industribygninger på Nørrebro er blevet fredet, mens en enkelt virksomhed er et af Danmarks 25 vigtigste industriminder.Nyt hjemmeside-layout

I anledning af at foreningens hjemmeside er godt 10 år gammel er hjemmside-layout'et blevet frisket op. Alt indhold fra de gamle sider skulle stadig være at finde.

Den gamle hjemmeside       Den nye hjemmeside


To arrangementer

I april og maj måned afholder foreningen to arrangementer. Begge arrangementer er næsten allerede fuldt overtegnet af foreningens medlemmer: "Drabsvandring—Mord på Nørrebro" er en (u)hyggelig byvandring som giver mulighed for at opleve det gamle brokvarter fra en ny—og blodig—side, og Rundvisning på Assistens Kirkegård—Krig og Skæbne, tager udgangspunkt i krig gennem 250 år og relaterer sig til personer hvor krig på den ene eller anden måde fik en betydning for deres liv og livsværk.

Læs mere på foreningens hjemmeside

Kontakt os

Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv
c/o Biblioteket Blågården
Blågårds Plads 5
2200 København N.

Træffetid : Foreningen træffes første mandag hver måned kl. 17 -19 (undtagen juli og august)

www.noerrebrolokalhistorie.dk
info@noerrebrolokalhistorie.dk
Besøg vores Facebook side

Afmeld nyhedsbrev