Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Nyhedsbrev | 7. december 2013

Problemer med at se nyhedsbrevet? Det kan også læses på hjemmesiden

Jul på Det Gamle Nørrebro

Tid: Tirsdag den 10. december 2013, kl. 19:00
Sted: Stefanskirken, Nørrebrogade 191, 2200 København N

For 6. gang går Nørrebro Lokalhistoriske Forening, Stefanskirken og www.dengang.dk sammen omkring arrangementet Anekdoter fra det gamle Nørrebro.

Og denne gang fokuseres der fortrinsvis på julen. Foruden julehistorier, Peters Jul og Højt fra Træets grønne top, og jul på Nørrebro i gamle dage, fokuseres der på ægte socialrealisme.

Jul på det gamle Nørrebro

Uwe Brodersen vil fortælle Anekdoter. Vi skal høre om barske kvindeskæbner, om det at gå i skole, de fattiges vilkår og mange andre barske forhold på Nørrebro dengang. Og så var Ladegårdsåen måske ikke så idyllisk, som man vil gøre den til.

Forfatterne til Peters Jul og Højt fra træets grønne top ligger på Assistens Kirkegård, så dem skal vi selvfølgelig også høre om. Men jul på Nørrebro i gamle dage, var nu ikke den rene idyl.

Desuden vil Karsten Skytte Jensen fra Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv, læse et par af de gode, gamle julehistorier, og der vil også være lidt om juleskikke i gamle dage.

Lokalhistorisk Forening har stor succes med bogen Nørrebrohistorier - fra fedtemadder til Fædregruppen og Nørrebro Kalenderen, der hvert år udkommer i større oplag. Disse to produkter er der mulighed for at købe i pausen.

Uwe Brodersen er boghandler, lokalhistoriker, forfatter og sekretær i Nørrebro Handelsforening. Han er også redaktør af hjemmesiden www.dengang.dk, der har haft 2.025.000 unikke besøg. Siden rummer 800 lokalhistoriske artikler, med cirka 200 fra Nørrebro.

Det er gratis at deltage, og der er kaffe i pausen.

På glædelig julegensyn i Stefanskirken.

Se også: http://www.stefanskirken.dk.

Læs mere på foreningens hjemmeside

Kontakt os

Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv
c/o Biblioteket Blågården
Blågårds Plads 5
2200 København N.

Træffetid : Foreningen træffes første mandag hver måned kl. 17 -19 (undtagen juli og august)

www.noerrebrolokalhistorie.dk
info@noerrebrolokalhistorie.dk
Besøg vores Facebook side

Afmeld nyhedsbrev