. Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv | Arrangementer

Opdateret 2019-05-13
Byvandring.

Arrangementer

Christianshavn øst for Torvegade – guidet tur med Jan Janssen

Tid: Søndag den 26. maj 2019, kl. 14.00
Mødested: Christianshavns Torv ved Metroen
Varighed: 2 timer

Den østlige del af Christianshavn, som vi skal besøge på denne tur, begynder ved den vældige Frelsers Kirke, som da den blev bygget omkring 1700, var hovedstadens højeste bygning. Kvarteret vest og øst for Prinsessegade og nord og syd for Refshalevej har i to århundreder været præget af marinens og artilleriets folk med bl.a. kaserner og flådens værft. Hertil kom samtidig den civile skibsfart med en række havnebassiner og oplagringspladser og ikke mindst B&Ws skibsværft. Vi vil også gå en tur gennem Christiania og langs voldlinien. Den sidste er en fantastisk naturperle mellem Amagers og Christianshavns trafikvrimmel.

Arrangementet er forbeholdt foreningens medlemmer. Tilmelding via e-mail inden 20. maj til info@noerrebrolokalhistorie.dk Tilmeldinger modtages efter "først-til-mølle"-princippet, pga. begrænset deltagerantal (maks. 25 deltagere), og alle tilmeldte får tilbagemelding umiddelbart. Turen er gratis for medlemmer.

Christianshavn.


Se en liste med foreningens tidligere arrangementer.

Foto fra arkivet

Nørrebrogade, set fra Dr. Louises Bro

Nørrebrogade, set fra Dr. Louises Bro. (Se flere billeder fra Nørrebro).

Vidste du at ...

Nørrebrogade blev brolagt allerede omkring 1760?

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv støtter du foreningens arbejde for at udbrede kendskabet til og styrke interessen for Nørrebros historie og lokale identitet. Du modtager ved indmeldelse det nyeste årsskrift, som hver år i februar udsendes til foreningens medlemmer. Som medlem har du også mulighed for at deltage i foreningens arrangementer.

Nyhedsbrev

Abonnér på foreningens nyhedsbrev og bliv orienteret om byvandringer, foredrag og udgivelser: