Opdateret 25-04-2017:
Arrangementer og Årsskrift 2016.

Arrangementer

Byvandring på Ydre Nørrebro

Tid: Søndag den 7. maj 2017, kl. 14:00 – ca. 15:30
Mødested: Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 Kbh. N.

Denne tur har et lidt andet fokus end det historiske. Det er lykkedes os at få Dansk Arkitektur Center (DAC) til at guide os på en tur på Ydre Nørrebro, hvor vi skal se nogle af de nye spændende byrum, der er kommet de senere år. Vi skal bl.a. besøge Superkilen. Parken er designet af Superflex i samarbejde med Bjarke Ingels Group og det tyske landskabsarkitektfirma Topotek1.

Superkilen indeholder 57 genstande fra et tilsvarende antal forskellige lande som en hilsen til Nørrebros 57 kulturelle baggrunde. Børn kan for eksempel lege på en japansk blæksprutte, mens de voksne hviler benene rundt om et marokkansk springvand.

Kom med på denne guidetur og hør nærmere om Superkilen og andre nye byrum og planlægningen bag.

OBS! Begrænset deltagerantal (maks. 25 personer) og arrangementet er forbeholdt medlemmer af Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv. Tilmelding hurtigst muligt via e-mail: info@noerrebrolokalhistorie.dk .

Superkilen

Bispebjerg Hospital – fortid og fremtid

Tid: Torsdag den 15. juni 2017 kl. 13:00 – 14:30
Mødested: Hovedindgangen på Bispebjerg Bakke (mellem tårnene)

Vi skal på rundvisning på det store hospital, der blev bygget på Bispebjerg Bakke i 1913, med Martin Nyrop som arkitekt. Det smukke haveanlæg mellem pavillonerne er tegnet af Edvard Glæsel. Byggeriet er fredet. Hospitalet er i dag under ombygning og skal i 2025 stå færdigt som et nyt Superhospital.

Turen afholdes i samarbejde med Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev.

OBS! Arrangementet er kun for medlemmer og har begrænset deltagerantal. Tilmelding via http://www.lokalhistorie-bhu.dk/arrangementer

Bispebjerg Hospital

Se en liste med foreningens tidligere arrangementer.

Foto fra arkivet

Nørrebrogade, set fra Dr. Louises Bro

Nørrebrogade, set fra Dr. Louises Bro. (Se flere billeder fra Nørrebro).

Vidste du at ...

Nørrebrogade blev brolagt allerede omkring 1760?

Bliv medlem

Ved at blive medlem af Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv støtter du foreningens arbejde for at udbrede kendskabet til og styrke interessen for Nørrebros historie og lokale identitet. Du modtager ved indmeldelse det nyeste årsskrift, som hver år i februar udsendes til foreningens medlemmer. Som medlem har du også mulighed for at deltage i foreningens arrangementer.

Nyhedsbrev

Abonnér på foreningens nyhedsbrev og bliv orienteret om byvandringer, foredrag og udgivelser: